Zwembad Blokzijl vandaag

MENU

Zwemvaardigheid 1-2-3

Met de Zwemvaardigheidsdiploma’s kan je kind zijn of haar zwemvaardigheid en zwemveiligheid verder vergroten. Deze diploma’s bieden uitdaging en afwisseling in het zwemmen en leren je kind nieuwe vaardigheden, zoals snorkelen, duiken en verschillende zwemslagen.

Met het behalen van deze diploma’s kan je kind nog meer plezier beleven aan zwemmen en zichzelf nog beter redden in het water.

Het behalen van de Zwemvaardigheidsdiploma’s is een mooie aanvulling op het Zwem-ABC en zorgt ervoor dat je kind nog vaardiger en veiliger kan zwemmen.

Navigeer op deze pagina

Schrijf je nu in

Zwemvaardigheid 1-2-3

Maandkaart

€ 50,00

Per maand / 2x per week

Inschrijfformulier Zwemdiploma

Gegegevens deelnemer
Gegevens van de deelnemer aan het Zwem A - B - C
Aanvullende gegevens
Gegevens van de ouders/voogd. Vul hierbij uw eigen e-mail en telefoonnummer in zodat wij u kunnen bereiken via deze gegevens.

Let op

Na het klikken op 'verzenden' kan het icoon van het formulier verzenden enige tijd blijven draaien. Geen zorgen, dit kan gebeuren.
We vragen je om geduld te hebben en niet opnieuw op 'verzenden' te klikken. Het kan even duren voordat het formulier succesvol is verzonden.
Mocht je na enige tijd nog geen bevestigingsmail ontvangen hebben, probeer het formulier dan opnieuw te verzenden. Wil het dan nog niet lukken, stuur ons een e-mail naar info@zwembadblokzijl.nl.
We waarderen je geduld en begrip.

 MaandagWoensdag
Zwemvaardigheid 1-2-318:00 – 18:3018:00 – 18:30

 

Een kind dat het Nationale Zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. We beschouwen dit diploma als de Nederlandse Norm Zwemveiligheid. Het is raadzaam om regelmatig te blijven zwemmen na het halen van het Zwem-ABC. Kinderen en volwassenen die hun geoefendheid niet op peil houden, lopen gevaar dat de opgedane vaardigheden in het water verminderen of zelfs verloren gaan. Het spreekt voor zich dat daarmee de veiligheid in het geding is. Zwemconditie houd je op peil door te zwemmen.

“Ga regelmatig zwemmen met het gezin, een gezellig dagje uit en dus goed voor het behouden van de zwemveiligheid!”

Bij het Zwem-ABC ligt de focus op leren zwemmen om ‘zwemveilig’ te worden. Bij het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Het accent ligt bij de Zwemvaardigheidsdiploma’s op plezier en ontdekken. Door kennis te maken met Zwemvaardigheid willen we deelnemers de mogelijkheid bieden om de diverse facetten van het bewegen in het water te beleven. Wanneer dit lukt kan een deelnemer doorstromen naar een zwem -en /of recreatiesport, maar hij kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf actief te blijven bewegen in water. Het hoofddoel is de deelnemers te binden aan “het bewegen in water”en ervoor te zorgen dat mensen blijven zwemmen. Alleen dan kun je geleerde vaardigheden blijven behouden.

Gekleed Zwemmen

 1. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met sprong naar keuze (helemaal onder water gaan) vervolgens watertrappend, van een (meegenomen of toegeworpen) plastic zak een drijfmiddel maken en hiermee 30 seconden blijven drijven, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
 2. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een kopsprong onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 9 meter van de (start)kant bevindt, vervolgens schoolslag doorzwemmen tot 25 meter, gevolgd door 50 meter enkelvoudige rugslag, onderbroken door 2 keer een koprol achterover, aansluitend 50 meter schoolslag, 2 keer onderbroken door: onder een vlot in de lengte (minimaal 1,5 meter) door zwemmen, er vervolgens op klimmen en aan de tegenoverliggende kant eraf gaan en wederom onder het vlot door zwemmen, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
 3. Tweetallen. Een deelnemer die in het water ligt met behulp van een flexibeam of lesplankje naar de kant trekken.

 

In Badkleding

 1. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong naar keuze en 150 meter schoolslag zwemmen, waarbij minimaal 2 keer een keerpunt, uit de wedstrijdsport wordt gemaakt.
 2. Starten in het water (handen aan stang, bassinrand of startblok) en 25 meter samengestelde rugslag zwemmen.
 3. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een startsprong en 25 meter borstcrawl zwemmen.
 4. Starten in het water (handen aan stang, bassinrand of startblok) met wedstrijdstart en 25 meter rugcrawl zwemmen.
 5. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een startsprong en 8 meter (beginners)vlinderslag.
 6. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong naar keuze, vervolgens een aantal slagen schoolslag zwemmen, gevolgd door het maken van een hoekduik en aansluitend 3 pionnen aantikken, die op een onderlinge afstand van 2 meter en minimaal 2 meter onder het wateroppervlak zijn opgesteld.
 7. In het water in rugligging 5 meter wrikken (stuwen) in de richting van het hoofd, aansluitend een gehurkte draai (360°).
 8. In het water met tweetallen 4 x de bal werpen.
 9. Starten in het water en 10 meter polocrawl zwemmen vervolgens 30 seconden ongelijkzijdig watertrappen.

Gekleed Zwemmen

 1. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong voorwaarts (helemaal onder water gaan), watertrappend van een (meegenomen of toegeworpen) plastic zak een drijfmiddel maken en hiermee 1 minuut blijven drijven, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
 2. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een kopsprong en onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 9 meter van de (start-)kant bevindt, vervolgens (zonder boven water te komen) een pilon op 12 meter (van de startkant) aantikken, hierna schoolslag doorzwemmen tot 25 meter, gevolgd door 50 meter enkelvoudige rugslag, 1 keer onderbroken door een koprol voorover en een koprol achterover, aansluitend 50 meter schoolslag, waarbij 1 keer het volgende onderdeel wordt uitgevoerd met tweetallen: deelnemer A en B zwemmen naar elkaar toe, deelnemer A legt de handen op de schouders van deelnemer B en duwt deze even onder water terwijl hij/zij er overheen zwemt. Deelnemer B zwemt onder deelnemer A door, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
 3. In tweetallen. Vanaf de kant met een hurksprong te water gaan met een flexibeam of lesplankje in de hand, vervolgens de kant vastpakken, flexibeam of lesplankje laten vastpakken door de deelnemer die in het water ligt en deze naar de kant trekken.

 

In badkleding

 1. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong naar keuze en 175 meter schoolslag zwemmen, waarbij minimaal 2 keer een keerpunt uit de wedstrijdsport wordt gemaakt.
 2. Starten in het water (handen aan stang, bassinrand of startblok) en 50 meter samengestelde rugslag zwemmen.
 3. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een startsprong en 50 meter borstcrawl zwemmen.
 4. Starten in het water (handen aan stang, bassinrand of startblok) met wedstrijdstart en 50 meter rugcrawl zwemmen.
 5. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een startsprong en 10 meter vlinderslag.
 6. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong naar keuze, vervolgens een aantal slagen schoolslag zwemmen, vervolgens een hoekduik maken en aansluitend onder water door 2 staande hoepels zwemmen, die op een onderlinge afstand van 2 meter en minimaal 1,5 meter onder het wateroppervlak zijn opgesteld.
 7. In het water in rugligging 5 meter wrikken (stuwen) in de richting van de voeten, aansluitend een gehurkte draai (360°) rechtsom, uitstrekken en een gehurkte draai (360°) linksom maken.
 8. Starten in het water en 10 meter polocrawl zwemmen met bal.
 9. 30 seconden ongelijkzijdig watertrappen en op signaal 3 keer omhoogkomen

Gekleed Zwemmen

 1. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong voorwaarts (helemaal onder water gaan) vervolgens watertrappend, van een (meegenomen of toegeworpen) plastic zak een drijfmiddel maken en hiermee 30 seconden blijven drijven, hierna onder water gaan, de plastic zak legen, weer boven water komen en opnieuw met lucht vullen en 30 seconden drijven, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
 2. Van de bassinrandof een startblok te water gaan met een kopsprong en onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 9 meter van de (start-)kant bevindt, vervolgens (zonder boven water te komen) een pilon op 15 meter aantikken, hierna schoolslag zwemmen tot 25 meter, gevolgd door 50 meter enkelvoudige rugslag, 1 keer onderbroken door twee koprollen voorover en twee koprollen achterover, aansluitend 50 meter schoolslag, onderbroken door: een hoekduik, onder water door een poortje heen zwemmen, een halve draai om de lengteasmaken naar rugligging en zo boven water komen, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
 3. In tweetallen. Vanaf de kant met een hurksprong te water gaan met een flexibeam of lesplankje inde hand, flexibeam of lesplankje laten vastpakken door de deelnemer die minimaal 10 meter vanaf de kant in het water ligt en deze 10 meter in rugligging naar de kant trekken.

 

In Badkleding

 1. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong naar keuze en 200 meter schoolslag, waarbij minimaal 3 keer een keerpunt uit de wedstrijdsport wordt gemaakt.
 2. Starten in het water (handen aan stang, bassinrand of startblok) en 75 meter samengestelde rugslag zwemmen.
 3. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een startsprong en 75 meter borstcrawl zwemmen, waarbij minimaal 1 tuimelkeerpunt wordt gemaakt.
 4. Starten in het water (handen aan stang, bassinrand of startblok) met wedstrijdstart en 75 meter rugcrawl zwemmen, waarbij minimaal 1 keerpunt uit de wedstrijdsport wordt gemaakt.
 5. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een startsprong en 15 meter vlinderslag zwemmen.
 6. Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong naar keuze, een aantal slagen schoolslag zwemmen, vervolgens een hoekduik maken en aansluitend onder water een hoepel (horizontaal liggend op de bodem, minimaal 2 meter diep) van de bodem optillen, er doorheen zwemmen en weer boven water komen.
 7. In het water in rugligging 5 meter wrikken (stuwen) in de richting van het hoofd, aansluitend een salto achterover gehurkt maken.
 8. Starten in het water en met z’n tweeën naast elkaar 10meter polocrawl zwemmen met bal,de bal twee keer naar elkaar overspelen.
 9. 30 seconden ongelijkzijdig watertrappen en de bal minimaal 3 keer overgegeven van de ene naar de andere hand, ruim boven het wateroppervlak.

Het kledingpakket is gelijk aan het kledingpakket voor het zwemdiploma B van het Zwem-ABC:

 • Badkleding
 • Shirt, hemd of blouse met lange mouwen
 • Lange broek, jurk of rok tot de enkels
 • Schoenen

 

wat bieden wij nog meer aan

Duur van de overeenkomst is 1 jaar na ingangsdatum en zonder opzegging zal deze iedere keer verlengd worden met 1 jaar!
Ondergetekende ondersteunt het zwembad Blokzijl met een vast bedrag van (gaarne aankruisen)
Doorlopende SEPA machtiging: Betaling van de sponsoring geschiedt via automatische incasso. Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan de Stichting Zwembad Blokzijl 2005 om doorlopend een incasso opdracht te sturen naar uw bank, en geeft u toestemming aan uw bank om doorlopend dit sponsorbedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Zwembad Blokzijl 2005.

De contributie kan worden afgeschreven van:
U gaat een betalingsverplichting aan voor een geheel jaar. Afmelding kan alleen schriftelijk geschieden.
Met het akkoord geven van dit formulier verklaar ik het bovengenoemde gelezen, begrepen en akkoord te hebben bevonden.