Zwembad Blokzijl vandaag

MENU

Zwemdiploma C

Wij bieden zwemlessen aan voor zowel kinderen als volwassenen. Onze zwemlessen zijn gebaseerd op het officiële zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Dit betekent dat wij als officiële licentiehouder de NRZ-lesmethode gebruiken om uw kinderen te leren zwemmen.

Onze zwemlessen zijn opgedeeld in drie verschillende niveaus: A, B en C. Elk niveau bouwt voort op de vaardigheden die in het vorige niveau zijn geleerd. Zo kunnen kinderen op een gestructureerde en effectieve manier leren zwemmen. Na het behalen van alle drie de diploma’s zijn kinderen in staat om zichzelf goed te redden in het water.

Daarnaast bieden wij ook zwemvaardigheid lessen aan. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen die alle zwemdiploma’s hebben behaald en nog verder willen werken aan hun zwemvaardigheden. Deze lessen zijn onderverdeeld in drie verschillende niveaus: 1, 2 en 3. Hierbij worden onder andere technieken als survivalzwemmen, snorkelen en duiken geleerd.

Navigeer op deze pagina

Schrijf je nu in

Zwemdiploma C

Maandkaart

€ 50,00

Per maand / 2x per week

Inschrijfformulier Zwemdiploma

Gegegevens deelnemer
Gegevens van de deelnemer aan het Zwem A - B - C
Aanvullende gegevens
Gegevens van de ouders/voogd. Vul hierbij uw eigen e-mail en telefoonnummer in zodat wij u kunnen bereiken via deze gegevens.

Let op

Na het klikken op 'verzenden' kan het icoon van het formulier verzenden enige tijd blijven draaien. Geen zorgen, dit kan gebeuren.
We vragen je om geduld te hebben en niet opnieuw op 'verzenden' te klikken. Het kan even duren voordat het formulier succesvol is verzonden.
Mocht je na enige tijd nog geen bevestigingsmail ontvangen hebben, probeer het formulier dan opnieuw te verzenden. Wil het dan nog niet lukken, stuur ons een e-mail naar info@zwembadblokzijl.nl.
We waarderen je geduld en begrip.

 MaandagWoensdag
Zwemdiploma C18:00 – 18:3018:00 – 18:30

 

Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C laat je kind zien een zeer goede conditie te hebben en de vaardigheden te beheersen om op een veilige manier te bewegen en te recreëren in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met het Zwemdiploma C heeft je kind voldaan aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Bij het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C laat je kind zien dat hij of zij:

 • zich met kleren aan, na een onverwachte val in het water, boven water kan oriënteren met watertrappen, een lange afstand kan zwemmen met één of meer van de vier zwemslagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl), zich onder water kan oriënteren en ergens doorheen kan zwemmen en zelfstandig uit het water kan klimmen.
 • vanaf de kant kan duiken, zich onder water kan oriënteren, onder water ergens doorheen kan zwemmen en op een veilige plek kan bovenkomen.
 • een zeer goede conditie heeft om met één of meer van de vier zwemslagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) een lange afstand te overbruggen.
 • de vier zwemslagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) technisch goed kan uitvoeren over een lange afstand.
 • met kleren aan naar een drijvend voorwerp toe kan zwemmen en hierop kan drijven om uit te rusten en op de rug kan drijven. Je kind voelt zich vertrouwd in het water.
 • kan watertrappen met armen en benen en zich tegelijk kan verplaatsen en je kind kan omschakelen naar drijven op de rug om uit te rusten.

Via onderstaande link kun je het standaard examenprogramma uit de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s downloaden. De proeven die hier beschreven staan vormen samen het standaard examenprogramma van het Nationaal Zwemdiploma C.

Het kan zo zijn dat je bij het diplomazwemmen (deels) andere proeven tegenkomt dan omschreven in het standaard examenprogramma. Dat komt doordat zwemlesaanbieders in plaats van het standaard examenprogramma ook de mogelijkheid hebben om een eigen maatwerk examenprogramma te ontwikkelen en dat te gebruiken bij het diplomazwemmen. Het maatwerk examenprogramma moet uiteraard qua niveau gelijkwaardig zijn aan het standaard examenprogramma. De Nationale Raad Zwemveiligheid beoordeelt daarom vooraf het niveau van het maatwerk examenprogramma. Na goedkeuring van de raad mag een zwemlesaanbieder het betreffende maatwerkprogramma gebruiken bij het diplomazwemmen. Deze handelwijze zorgt ervoor dat enerzijds het examenprogramma optimaal aansluit op de visie van de zwemlesaanbieder op zwemonderwijs, terwijl anderzijds onafhankelijke kwaliteitscontrole door de Nationale Raad Zwemveiligheid mogelijk blijft.

Kledingeisen diplomazwemmen Nationaal Zwemdiploma C

 • Badkleding
 • Shirt of blouse met lange mouwen
 • Lange broek, jurk of rok tot de enkels
 • Jas met lange mouwen
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan).

 

wat bieden wij nog meer aan

Duur van de overeenkomst is 1 jaar na ingangsdatum en zonder opzegging zal deze iedere keer verlengd worden met 1 jaar!
Ondergetekende ondersteunt het zwembad Blokzijl met een vast bedrag van (gaarne aankruisen)
Doorlopende SEPA machtiging: Betaling van de sponsoring geschiedt via automatische incasso. Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan de Stichting Zwembad Blokzijl 2005 om doorlopend een incasso opdracht te sturen naar uw bank, en geeft u toestemming aan uw bank om doorlopend dit sponsorbedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Zwembad Blokzijl 2005.

De contributie kan worden afgeschreven van:
U gaat een betalingsverplichting aan voor een geheel jaar. Afmelding kan alleen schriftelijk geschieden.
Met het akkoord geven van dit formulier verklaar ik het bovengenoemde gelezen, begrepen en akkoord te hebben bevonden.