Zwembad Blokzijl vandaag

MENU

Zwem A-B-C

Zwem A-B-C

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

Nationale Zwemdiploma’s A, B en C

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Schrijf je nu in

Zwemdiploma A

Maandkaart

€ 110,00

Per maand / 5x per week

Zwemdiploma B

Maandkaart

€ 50,00

Per maand / 2x per week

Zwemdiploma C

Maandkaart

€ 50,00

Per maand / 2x per week

Inschrijfformulier Zwemdiploma

Gegegevens deelnemer
Gegevens van de deelnemer aan het Zwem A - B - C
Aanvullende gegevens
Gegevens van de ouders/voogd. Vul hierbij uw eigen e-mail en telefoonnummer in zodat wij u kunnen bereiken via deze gegevens.

Let op

Na het klikken op 'verzenden' kan het icoon van het formulier verzenden enige tijd blijven draaien. Geen zorgen, dit kan gebeuren.
We vragen je om geduld te hebben en niet opnieuw op 'verzenden' te klikken. Het kan even duren voordat het formulier succesvol is verzonden.
Mocht je na enige tijd nog geen bevestigingsmail ontvangen hebben, probeer het formulier dan opnieuw te verzenden. Wil het dan nog niet lukken, stuur ons een e-mail naar info@zwembadblokzijl.nl.
We waarderen je geduld en begrip.

Vanaf 1 januari 2018 geeft het Zwembad Blokzijl zwemles volgens de normen van de vernieuwde exameneisen en het vernieuwde Nationale zwemdiploma.
Dit houdt in dat de kinderen daarom stapsgewijs zwemles krijgen volgens de vernieuwde eisen in de examenregeling.

In een gebied omringd door water zoals Blokzijl en omgeving is het van essentieel belang dat kinderen op jonge leeftijd leren zwemmen. Bij Zwembad Blokzijl bieden we een erkende zwemopleiding aan voor de landelijke Zwem-ABC diploma’s. We zijn aangesloten bij de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid), waarbij de focus ligt op het op een speelse en kindvriendelijke manier aanleren van zwemvaardigheden. Onze opleiding legt daarbij veel nadruk op zwemredzaamheid en -veiligheid, waarbij de ontwikkeling van zwemvaardigheid een belangrijk doel is.

Watervrij

In de eerste fase wordt vooral aandacht besteed aan het ‘watervrij’ maken van de kinderen. Dat is: spelenderwijs de eigenschappen van het water leren kennen. Veel spelletjes doen. Onder water zwemmen, door poortjes en dergelijke; de onderwater oriëntatie.
Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling.

Zwemslagen

Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.
Dan gaat de tweede fase in, het leren voortbewegen en andere vaardigheden. Ze moeten maar liefst vier zwemslagen leren: de enkelvoudige rugslag, de schoolslag en borst- en rugcrawl. Bovendien leren ze veel zwemtrucjes, zoals duiken en onder water zwemmen door een gat in een zeil. Ook moeten ze met kleding aan kunnen zwemmen.

Diploma

Het einddoel is het behalen van diploma C; diploma’s A en B zijn logische tussenstappen, pas bij C zijn kinderen geheel veilig en beheersen zij de zwemtechniek goed.

Bij ons kan uw kind beginnen met het Easy Swimpak, een speciaal ontworpen zwempak voor jongens en meisjes. Dit zwempak bevat verwijderbare drijvers op de juiste plekken (borst en rug) en in de juiste diktes. Het Easy Swimpak stimuleert de ontwikkeling van het watergevoel, de ligging in het water en bevordert de beweeglijkheid van uw kind in het water. Het gebruik van dit zwempak tijdens de lessen zorgt ervoor dat uw kind op een makkelijke, snelle en leuke manier leert zwemmen. Wij stellen het Easy Swimpak ter beschikking tijdens onze zwemlessen.

Duur van de overeenkomst is 1 jaar na ingangsdatum en zonder opzegging zal deze iedere keer verlengd worden met 1 jaar!
Ondergetekende ondersteunt het zwembad Blokzijl met een vast bedrag van (gaarne aankruisen)
Doorlopende SEPA machtiging: Betaling van de sponsoring geschiedt via automatische incasso. Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan de Stichting Zwembad Blokzijl 2005 om doorlopend een incasso opdracht te sturen naar uw bank, en geeft u toestemming aan uw bank om doorlopend dit sponsorbedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Zwembad Blokzijl 2005.

De contributie kan worden afgeschreven van:
U gaat een betalingsverplichting aan voor een geheel jaar. Afmelding kan alleen schriftelijk geschieden.
Met het akkoord geven van dit formulier verklaar ik het bovengenoemde gelezen, begrepen en akkoord te hebben bevonden.