Zwembad Blokzijl vandaag

Zwembad Blokzijl vraagt gemeente om 50.000 euro om ‘coronaklap’op te vangen

Blokzijl De stichting Zwembad Blokzijl vraagt de gemeente om een eenmalige bijdrage van 50.000 euro. Stichtingsvoorzitter Tjakien Fokkes deed dinsdagavond dit verzoek tijdens de politieke markt van de gemeente Steenwijkerland. Het geld is noodzakelijk om de ‘coronaklap’ van dit jaar op te vangen.

Het zwembad houdt al bijna zestien jaar de eigen broek op. Het werk wordt gedaan dor vrijwilligers. Door corona is er sprake van weinig financiële zekerheid, aldus Fokkes. Ze verwacht niet dat de kosten voor dit jaar lager gaan uitvallen dan de opbrengsten. Eigenlijk had het bad in april al de voorbereidingen genomen voor de opening, maar door corona bleef dit uit. Zwembaden kregen later toestemming om maximaal 30 mensen tegelijkertijd toe te laten. Volgens deze voorwaarde kan het bad niet op financieel verantwoorde wijze open, aldus de stichting.

Steunfonds

De gemeente is van plan een speciaal steunfonds oprichten om voorzieningen zoals zwembaden te ondersteunen in tijden van corona. Hier wil het zwembad een beroep op doen, maar veel tijd om te wachten is er niet. Er zijn sinds mei gesprekken gevoerd met de gemeente, maar dit heeft nog niet geleid tot een steunbetuiging, aldus Fokkes. Ook zijn er al allerlei fondsen aangeschreven voor ondersteuning.

Als het zwembad er voor kiest om voor de rest van het jaar de deuren gesloten te houden, dan gaat dit 25.000 euro kosten. Voor de inkomsten is de stichting afhankelijk van onder meer donateurs, sponsoren en abonnementverkoop. Bij dichte deuren blijven deze verdiensten (deels) uit. ,,We beschikken verder niet over een dikke bankrekening.”

De VVD liet weten voor deze kwestie een motie voor te bereiden, die volgende week in de raad wordt ingebracht.

Bron: Steenwijker Courant

 

Deel dit bericht op onderstaande Sociale Media

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duur van de overeenkomst is 1 jaar na ingangsdatum en zonder opzegging zal deze iedere keer verlengd worden met 1 jaar!
Ondergetekende ondersteunt het zwembad Blokzijl met een vast bedrag van (gaarne aankruisen)
Doorlopende SEPA machtiging: Betaling van de sponsoring geschiedt via automatische incasso. Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan de Stichting Zwembad Blokzijl 2005 om doorlopend een incasso opdracht te sturen naar uw bank, en geeft u toestemming aan uw bank om doorlopend dit sponsorbedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van Stichting Zwembad Blokzijl 2005.

De contributie kan worden afgeschreven van:
U gaat een betalingsverplichting aan voor een geheel jaar. Afmelding kan alleen schriftelijk geschieden.
Met het akkoord geven van dit formulier verklaar ik het bovengenoemde gelezen, begrepen en akkoord te hebben bevonden.